Joydog´s veckorapport

Dags att förnya sig lite? Jag tänkte börja skriva en liten notis varje söndag från och med nu. Det var meningen att detta skulle ha tagit sin början redan när 2011 startade, men här har datorer och internet levt sitt eget liv utan hänsyn till oss brukare. Förhoppningsvis har vi fått ordning på det tekniska nu och skrivandet hänger på mig. Skulle det någon gång vara så att en veckas notis inte kommer så beror det sannolikt på datakrångel!
Mycket nöje!


Vecka 4: En lugn vecka med mycket mys. Och hundarna vill vara ute mycket nu när det inte är så kallt ute längre. Vi får väl se hur länge det varar...
Under veckan har Frippe varit här och blivit trimmad. Trimstugan är väl så där enligt Frippe, men han klagar inte. Man får ju lite godis efteråt!
Iza har också blivit av med sin lurviga päls. Hon såg nästan ut som ett litet får stackaren. Tänk att man har så svårt att hinna med sina egna vovar...
På torsdagen var jag och hälsade på hemma hos Jezzie och hennes fodervärd Rosita. Ville känna lite på hennes mage och jag tror jag kan lova att det blir små bebisar i vecka 9. Alltid lika spännande!
I helgen firade min dotter Julia som fyllde 17 år. Hu, vad tiden går.


Här ligger Beckie och myser med apan! Wera ligger bakom och myser med Beckie...
Foto: Carina Österqvist

4-åringen Iza ute under en av de soliga dagarna. Hon liksom vi tvåbenta njuter av att solen värmer gott.
Foto: Carina Österqvist
Vecka 5: Vilken vecka; sol, tö, regn, snö, kallt, sol... ingen ordning på vädergudarna tror jag.
I början av veckan hade jag lite trimningar bl.a. fick Pia sin första trimning. Hon var så duktig! Jag blev mycket imponerad av hennes tålamod.
Den 4 februari fyllde Iza och hennes kullsyskon i I-kullen 4 år. Kan inte fatta var tiden tagit vägen. Det var ju igår som man kunde ha dessa små i handen...
Har också haft besök av valpintresserad familj. De ville träffa mina vuxna hundar för att sedan kunna ta ställning till om detta var rätt ras.
Jezzies mage växer och hon är konstant hungrig. Enligt matte äter hon "vad som helst" just nu...
Här hemma ägnar vi oss åt vårröjning. Måste göras nu innan valparna kommer!
Vecka 6: En vecka som började med vårkänning och som slutade med bitande, kall vinter. Här har det varit mellan -15 och -20 grader. Lite chockartat när det var så skönt i solen...
Detta har varit en lugn vecka. Inga trimningar och jag har i lugn och ro börjat göra i ordning valprummet igen. Av någon anledning så blir det förråd av det rummet så fort man inga valpar har...
En positiv trend i veckan; det har ringt ganska många nya valpintresserade och det är ju väldigt roligt. Det är så trevligt att prata med engagerade och frågvisa människor. Att vara det betyder för mig att man är väldigt mån om sin nya familjemedlem.
Sist men inte minst så har Jezzie varit hemma på besök. Hon är redan ganska tjock och vi har nästan 3 veckor kvar!

Har ni någon mat till mig där uppe på bordet? Är det bara ni som ska fika? Tycker ni inte det är lite orättvist?
Hungrig Jezzie

Foto: Carina Österqvist
Alla Hjärtans Dag
- en dag att bry sig om varandra.
(precis som alla andra dagar)

Vad kan passa bättre än en hjärtformad tårta på
Valentin-dagen?
Jag kunde inte komma på något bättre.

Foto: Carina Österqvist

Vecka 7: Den här veckan har gått i moll kan man säga. Tur att man inte vet allt som ska hända framöver.
Vi började med att festa med tårta på Alla Hjärtans Dag. Kul att göra en lite annorlunda tårta!
På tisdagen hade vi en inbokad tid för att Wera skulle få somna in (hon fick njuta av tårtan dagen innan!). Det fanns inget att välja på längre; när man ser hur ens hund lider varje gång den kissar och man med ögat kan se kroppsliga förändringar då måste man ta beslutet. Usch, jag kände mig som bödel och ängel på en och samma gång. Hoppas min älskling har det bra i hundhimlen...
De andra hundarna i flocken har varit lite förvirrade och undrat vad som hänt, men i det stora hela tycker jag att det gått bra.
På lördagen fick vi ett tragiskt telefonsamtal. Min sambos ena syskon hade gått bort under lördagen. Vi lever lite i chock här för tillfället.
Idag har jag haft en Innan-Valpen-Kommer-Kurs. Tre familjer var representerade och alla går de och väntar nu. Kan hälsa från Jezzies fodervärd att den blivande modern växer...

Vecka 8: Först vill jag tacka för alla varma tankar och hälsningar som kommit under veckan. Det känns bra att veta att man inte är ensam. Livet måste gå sin gilla gång trots motgångar...
Vädret har varit lite fram och tillbaka. Det började väldigt kallt och slutade med plusgrader. Så fort det blir lite sol och värme märker man att hundarna vill vara ute mer. Även om det bara är i trädgården så vill de hemskt gärna vara där och leka.
Några trimningar har det blivit i veckan. Gamla, trogna kunder som kommer med jämna mellanrum.
På torsdagen fick jag ett samtal från Kalmar. Olga och Jeanette var hos veterinären där. Den lilla, tokiga hunden hade svalt en stor sten och nu var det tvunget att bli operation för att Olga inte skulle dö. På kvällen gjordes in- greppet och i igår lördag fick hon åka hem. Stenen var 2,5 cm i diameter. Hur fick hon ner den???
Lördag 26 februari fyllde Jezzie och hennes syskon i J-kullen 4 år. Var tar tiden vägen? Jezzie har kommit hem för att bli mamma för tredje gången. Hon är väldigt tjock, men vis av förra gången törs jag inte gissa antal. Misstänker att det är ett ojämnt antal valpar i alla fall. Snart vet vi!

Bonusdotter Helen, sambo Micke, bonusbarnbarn Alwin, Iza och jag (se skuggan!) på solig , men kylig promenad.
Foto: Carina Österqvist

3 dagar gammal och ett riktigt matvrak.
Om ni visste vad det låter gott när de smaskar...

Foto: Carina Österqvist

Vecka 9: Vilken vecka! Influensa, magsjuka och valpning; vad mer kan man begära? Idag är vi friska igen tack och lov!
4 nätter på madrass i valprummet med feber, värk och en orolig tik är väl ingen höjdare, men allting går. På torsdagseftermiddagen satte Jezzies valpning igång och efter lite oro i lägret kom till slut den första valpen och sedan ploppade de ut i en ganska rask takt. Efter knappt 2 timmar var 7 valpar födda; 5 pojkar och 2 flickor. Inte riktigt den könsfördelning jag önskat, men man får ta det som det blir. Huvudsaken är att mor och barn mår bra! Jezzie sköter sina små så bra; jag är så stolt över henne.
På lördagen ringde och mailade jag till alla inblandade. Alla blev ju inte så glada då det blev för få tikar, men 5 är redan tingade. Troligen är minst en valp till tingad, kanske båda. Får se vad som händer i morgon.

Vecka 10: Första delen av veckan flöt förbi lugnt och behagligt. Man har mest bara varit, jobbat och tagit hand om det viktigaste. En valp till blev tingad så nu är det bara en kvar!
På torsdagen blev de små 1 vecka och hjälp vad de har vuxit. Mamma Jezzie har grädde i tuttarna...
Senare samma dag gjorde jag i ordning en blomma till min sambos syster för på fredagen var vi på hennes begravning uppe i Söderhamn. En mycket sorglig tillställning då hon bara var 45 år.
I lördags var Ozzy här på trimning och det gick jättebra. Matte Anna var med hela tiden och fick på det viset lite mer kunskap med sig hem. Alltid bra att ha...
Idag söndag kom Jane hit för att hämta hem Liza för valpning. Problemet är bara att ingen av oss tror att det är några valpar i hennes mage, så Liza fick stanna kvar här hos mig. Jane hjälpte mig i alla fall att välja vilken tikvalp jag ska ha på foder. Det blev den jag själv tyckt hela tiden!

Sov i ro

Ett personligt avsked av en älskad lillasyster.
Ett hjärta fyllt av kärlek.

Foto: Carina Österqvist

En ny värld öppnar sig för 7 små valpar. Ny bädd, tidningspapper att uträtta behov på, leksaker och... fängelse?
Man kan säga att de blev förvånade.
Foto: Carina Österqvist
Vecka 11: Ytterligare en vecka har passerat och man kan väl säga att det är ömsom vin ömsom vatten. Vädermässigt är det ju ingen ordning. I början på veckan var det så fint och på fredagen fick vi ca 20 cm snö... som nästan smält bort igen lördag-söndag då vi haft 15-20 grader i solen här!
Aprilväder i mars?
3 vårtrimningar har jag hunnit med på 2 dagar. Skönt för hundarna att bli av med lite päls nu när våren är på väg.
På torsdagen var vi och uppvaktade min mamma som fyllde 73 år. Hon och min pappa bor ute på Vikbolandet ca 3,5 mil härifrån. Skönt att inte ha dom så långt bort!
Sirje och Björn har bokat in sin Kajsa 1 vecka här medan dom åker till Spanien. Hon är så välkommen!
I kväll har jag satt upp hela valphagen för nu börjar Q-kullen röra friskt på sig. Det räcker att städa den ytan flera gånger om dagen kan jag säga...
Anmälningarna till valpträffen börjar komma redan nu. Ska bli spännande att se hur många vi blir denna gång.
Vecka 12: Denna vecka började lugnt. Jezzies fodervärd var här och hälsade på för första gången sedan bebisarna kom. Jezzie blev så glad och det var så härligt att se. Jag kunde också ta mig en tur till sta´n (läs Norrköping) och uträtta en massa ärenden. Har bara haft en trimning under veckan också...
Framåt helgen blev det mer aktivitet. För det första var det ju så fint väder några dagar. På var entrétrappa hade vi hela 25 grader i solen en dag! Där sitter man gärna och tar en kopp kaffe kan jag säga... För det andra sa det pling och pling igen och så fanns det 2 intresserade av den sista valpen. Fredag och lördag fick alla pojkar sitt rätta namn och sin egen familj. Det första av de 2 plingen gav resultat och tyvärr kunde jag inte hjälpa det andra plinget. Ledsamt, men så är det ibland.
Söndagen ägnade vi oss åt familjen. Bl.a träffade vi vårt lilla barnbarn och det är alltid lika roligt! Lite senare på kvällen kom min yngste son hem från Trysil i Norge där han varit och åkt skidor.
Vårtecken!

Efter en lång vinter är det alltid lika roligt när vårblommorna kommer. Blommorna och vi gör precis likadant; vi vänder oss mot solen!
Foto: Carina Österqvist

Vårtecken!

Ytterligare ett tecken på att våren är på väg, men det här är kanske inte lika trevligt som det förra...
Foto: Jacob Österqvist
Vecka 13: Vilken vecka! Jag har trimmat hundar som aldrig förr. Alla vill bli vårfina nu efter den mycket långa vintern för det kan vi väl säga att det varit. Har även givit mig i kast med mina egna "utegångsfår". Inte klar än, men ett steg på väg...
Har haft besök av mina kompisar Maggan och Kentha också. För den som var med så var det dom som var "domare" på förra släktträffen. Vi hade ett trevlig stund med fika runt köksbordet.
Valparna har gått från helt diande till efterrättsdiande på en vecka. Jezzis mjölk började sina så det var bara att servera annat. Det mottogs med stor aptit och nu äter vi både torrfoder och majsvälling.
Blivande valpägare har varit på besök både fredag och söndag. Det var flickornas familjer som var här och som det såg ut så njöt de i fulla drag.
Anmälningarna till släktträffen droppar in vartefter. Det ser ut att bli bra uppslutning igen. Jättekul!

Vecka 14: En mycket intensiv vecka kan man säga! Det är fullt upp hela tiden. Veckan började med att jag gjorde i ordning Molly och Jezzie ute i trimstugan. De behövde båda ordentligt med pälsvård; Molly efter en lång vinter och Jezzie efter att ha tillbringat massor med tid i valphagen.
Valpkullen har haft besök av 3 av de blivande valpköparna; tisdag, lördag och söndag. Fredag och lördag har det också varit besök av familjer som vill ha av Mollys valpar.
På tal om Molly; idag söndag, började hon löpa så nu är det en del planering för att resan ner till Skåne ska klaffa. Mycket att tänka på!
På onsdagen kom en av mina "gamla" valpar hit för att vara en vecka medan matte och husse är i Spanien. Det är Kajsa i K-kullen och hon fungerar så bra ihop med mina hundar.
Samma dag var jag och min sambo på 1-årskalas i Finspång. Mitt bonusbarnbarn Alwin har nämligen hunnit bli så stor. Var tar tiden vägen???
På torsdagen kom Rosita; Jezzies fodervärd, hit. Först klippte vi hennes andra hund Kim och sedan car det dags att överlämna Jezzie till Rosita som numera är ägare till henne. Tack för gott samarbete!


Vilken god tårta min mamma gjort! Alwin äter med både sked och gaffel för att det ska snabbare!
Foto: Carina Österqvist

Blåsippan ute i backarna står
niger och säger att nu är det vår...

Foto: Theres Westerberg

På spaning i trädgården. Det gäller att hålla koll på småfåglar, grannar, cyklar, bilar och allt annat som rör sig...
Foto: Carina Österqvist
Vecka 15: Äntligen kunde vi; Rosita, jag och 8 hundar, gå vår skogsrunda som vi alltid gör på måndagar... om det inte är en halv meter snö. Vi har längtat ända sedan i november!
Under veckan har det trimmats ett antal hundar. Skönt för många av dom att bli av med en tjock vinterpäls.
Byte av "extrahund". Kajsa blev hämtad och Boriz i O-kullen kom hit på torsdagen. Hans familj är nu nere på Cypern. En resa som varit planerad länge... Synd bara att Molly löper. Måste se till att de aldrig är tillsammans de där båda; Boriz och Molly menar jag.
Fredag och söndag har det varit valpbesökare här. På fredagen kom Backlunds och hälsade på Selma och idag har Nisse haft besök av sina mattar och hussar.
Allt klart inför resan till Skåne. Hund- och valpvakter, tider, hotell... Skönt!

Vecka 16: Vilken vecka det varit! Vädret har ju varit helt sagolikt och man kan ju inte önska sig bättre så här års. Det är så härligt att kunna ha valpkullen ute så mycket på dagarna. Och de trivs!!!
Jag började med en valpkurs i Kolmårdens Hundklubb och det är alltid lika roligt.
4 av valparna i kullen har haft besök den här veckan. Nu blir det inga mer för om mindre än en vecka börjar de små liven flytta. Tiden bara rusar iväg.
20-21 april var jag, min sambo Micke och Molly nere i Skåne och parade Molly. Hela resan gick så bra. Om alla parningar var så här smidiga fanns det inget att klaga på. Enda orosmomentet var ett krånglande hjullager på bilen. Vi kom hem och bilen ska lämnas på verkstad snarast möjligt.
Boriz åkte hem på påskafton. Det har varit ett nöje att få låna honom!
Besök av Kerstin och Bengt Wiberg som hoppas att Molly får en liten fodertik till dom i juni.
GLAD PÅSK

Titta vad som gömmer sig i Kolmårdsskogen!
Foto: Theres Westerberg
Vecka 17: Det började med en nästan helt ledig dag. Jag hade andra kurstillfället med min valpkurs på kvällen. Det var en trevlig kväll. Mycket intressanta diskussioner och råd till varandra. Det tycker jag om!
Min dotter har nu praktik hos mig i väntan på omstart på ny linje på gymnasiet. Hon jobbar hårt med en massa saker som rör mitt företag. Nyttigt för henne!
På onsdagen var det valpbesiktning som gick kanonbra! Fina, friska och duktiga valpar! Härligt! Efter det var det bara förberedelser inför leveranserna. Det är ju liksom lite att hålla ordning på... På torsdagkvällen var vi i alla fall och grillade hos äldste sonen med flickvän några timmar. Trevligt!
Fredag, lördag och söndag har bara varit att överlämna valpar till deras nya familjer. Nu på söndagkvällen är jag bara trött och tom. Hoppas man inte missat någon viktig information till någon familj. Ska bli skönt att sova nu. God natt!

Lite vinter och lite sommar...

6 på onsdagmorgonen såg det ut så här hos mig.

Torsdag kväll begravdes Wera i vår minneslund.

Åh så skönt med sol!

Foto: Carina Österqvist

Vecka 18: En minst sagt omväxlande vecka på flera sätt! Början av veckan var väldigt kall och på onsdagen den 4 maj var det vitt på marken hos oss i Kolmården. Lite chockartat med tanke på hur fint det varit. Mot slutet av veckan var det 20 grader varmt igen och mina hundar gottade sig i solen... precis som vi gjort!
Äntligen har vi kommit igång med måndagspromena- derna igen. Så skönt att gå i skogen trots att det denna vecka var lite kyligt. Kaffet sitter alltid fint efteråt.
Valpkursen går vidare. Det är så roligt att se de små valparna gå framåt i sin utveckling. Det gör även mattar och hussar så klart!!!
Under veckan har jag äntligen kunnat begrava Wera. När hon avlivades var det så kallt med snö och tjäle i marken så hon har förvarats hos veterinären tills nu. Vi har gjort hennes grav så fin tillsammans med de andra hundarna. Det känns skönt att ha dom på tomten; jag kan gå dit precis när jag vill.
Mot slutet av veckan fick jag ett fruktansvärt tråkigt samtal. Nizze i N-kullen hade avlivats på grund av svår sjukdom. Sorgen är stor i familjen Viitanen och frågorna många. Nizze ska obduceras så att vi alla kan få ordentliga svar på vad som hänt.
På lördagen var Iza, Molly och jag iväg och spårade. För Iza var det första gången, men hon fattade galoppen ganska snabbt. Molly visste direkt vad som gällde när selen kom på och hon var superduktig!
Alla rapporter från Q-kullen är positiva. Alla 7 har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem och jag känner ett stort lugn över att ha funnit så bra valpköpare!
En hel del trimningar har jag haft under veckan. Det är många vovar som vill bli vårfina nu så vi trimmar bort vinterrocken.

Vecka 19: Väder: Helt underbart! Det har kommit lite regn de senaste två dygnen, men det gör inget eftersom dropparna behövs. Dessförinnan har ju solen skinit och värmt oss rejält!
Hundfronten: Härlig promenad i skogen i måndags med ett helt gäng hundar. Valpkursen på Kolmårdens HK fortsatte. Vi tränar sitt - stanna kvar nu. Ett antal trimningar denna vecka också; välbehövligt i värmen som kom. Sista anmälningsdag till släktträffen idag, men ännu är det några som inte svarat varken ja eller nej.
Familjen: Firande av mina föräldrars guldbröllopsdag, min systerdotters 24-årsdag och min sons 22-årsdag. Ett chockbesked på eftermiddagen idag; min sambos bror har hastigt gått bort. Brusten aorta. Hur mycket ska man klara av??? Vi tycker att det räcker nu i alla fall...Äppelträd i full blom. Vackert.
Foto: Carina Österqvist

.....