Qulan


 


Foto: Theres Westerberg

 

 

 

 

Joydog´s Qiri-Te-Canawa
Född 3 mars 2011
Reg.nr. SE22178/2011 S

e. Se uch Impala Bare Esencce
u. Joydog´s Just Call Me Jezzie

Mankhöjd: cm
Ögonlyst:

Qulan föddes en vinterkväll i mars. En lite oviss valpning till en början, men det blev en helt normal valpning. Ibland kan det liksom haka upp sig! Den här lilla damen föddes som nummer 2 i en kull på 7 valpar. Hennes mamma Jezzie gjorde sin sista uppgift som avelstik och nu skulle det bara bli en tik till mig... och Görel. Görel har väntat på att få en fodertik efter Jezzie i nästan 2 år; förra året blev det ju ingen tikvalp. Att det skulle vara efter just Jezzie har sina skäl: Hennes fodervärd Rosita och Görel är kompisar, Jezzie har till-bringat mycket tid hos Görel i Svärtinge utanför Norrköping och de två är bästa kompisar!
Qulan är en söt, modig, social och temperaments- full liten dam. Det här med pälsvård är inte hennes grej... ännu. Ska man bli avelstik så är det bara att vänja sig! Så småningom ska hon komma och bo lite hos mig; vi måste ju hålla kontakten!
I juli är det dags för Qulan att göra premiär på en liten inofficiell utställning i Finspång. Då är hon dryga 4 månader och får börja vara med på sådana äventyr. Det ska bli så roligt att se hur hon kommer agera och vad domaren säger om henne. Jag är full av tillförsikt!
14-17 juli hade jag Qulan hemma hos mig första gången efter flytten. Hon är ett riktigt charmtroll som är full av bus och genomsnäll. Hon hade inga problem med att vara en i flocken. Skönt!


Qulan hos veterinären den 27 april 2011.
Färdig med besiktning, vaccination och märkning så nu sköter hon pedalerna till undersökningsbordet.

Foto: Carina Österqvist


Kammad och fin i väntan på att få visa upp sig.
Foto: Carina Österqvist
Den 17 juli var vi så iväg på premiärutställning. Det var en inofficiell utställning på brukshund-klubben i Finspång. Jag är nöjd med hur hon skötte sig och kritiken. Nu ska vi trimma ner henne så hon är fin till höstens utställningar.