Olga


 


Foto: Carina Österqvist

 

 

 

 

Joydog´s Obladi-Oblada
Född 7 april 2010
Reg.nr. SE34163/2010 S

e. Such Nuch Finuch Eech EstW-06 Intuch
Yljazz Man-In-Black
u. Bamburs A Blaze In Dawn

Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 26 januari 2012 u.a

Olga föddes under något dramatiska former på Norsholms djursjukhus. En av hennes bröder föddes normalt, men resten av kullen förlöstes med kejsarsnitt; en död valp blockerade vägen ut.
Jag visste ganska direkt vilken av de tre tikarna jag skulle spara, men helt säker var jag väl inte förrän efter 3-4 veckor. Att Olga skulle bli en av mina fodertikar visste jag säkert från början och hennes fodervärd finns på Öland; Jeanette heter hon. Hon har en lång erfarenhet av schäfer, men ville nu prova något nytt. Det känns väldigt bra att ha en fodertik hos någon som haft hund förut!
Under den tid Olga var hos oss (de första 8 veckorna) visade hon sig vara en öppen och frimodig dam. Nyfiken på det mesta, leksugen, lätt att pyssla med och en riktigt mysig tjej att ha i knät. Kort sagt; en behaglig liten dam.Olga 2 månader hos veterinären. Hon tyckte det var skönt att bli "masserad"!
Foto: Carina Österqvist


Hemma på Öland med Ölandsbron i bakgrunden.
Hösten 2010

Foto: Jeanette Ahlqvist
Enligt alla rapporter jag fått från Öland är Olga ett litet charmtroll. Det går bara inte att inte tycka om henne. Hennes fodervärd har också tagit henne och rasen till sitt hjärta.
Olga är pigg på det mesta, men en sak är inte så populär: hon vill inte bli lämnad ensam. Nu är det så lyckligt att Olga har dagmatte och dagisflock när Jeanette jobbar. Där stormtrivs Olga bland jakthundarna. Skönt att hon har det så tycker jag!
Under hösten har vi (mest Jeanette) jobbat med hennes päls för att få den i utställningsskick. Att hon skulle bli sträv trodde jag, men att det skulle bli så bra som det blev var jag inte säker på. Det som återstår att jobba med är hennes benhår. De är fortfarande mjuka och lite bruna.
7 november 2010 var det premiär i ringen. Då var vi på internationell utställning i Växjö och Olga deltog i valpklassen där. Hon fick hederspris och det är jag så klart nöjd med!

Efter den utställningen följde Olga med hem till mig för att öva sig att bo hos oss igen och dessutom skulle hon vara med på valputställning i vår länsklubb.
Under den vecka hon bodde hos oss visade hon sig vara en kavat liten dam. Hon har tagit en plats i flocken på ett smidigt sätt, hon försvarar det som är hennes och hon klarar av nya saker på ett bra sätt. En väldigt följsam och mysig ung dam.
Under veckan på kenneln kom Olgas första snö.
Det bekom henne inte ett dugg! Hon rusade ut och gjorde som mina andra snötokiga hundar; lekte mullvad...
Den 14 november var vi så i Mjölby på valputställ- ning och det gick så bra! Jag är så nöjd med Olga. Både med hur hon ser ut och hur hon uppträder. Hon blev BIG-3 vilket man ska vara väldigt nöjd med!

Att leka ute i snön är toppen!
Olga 11 november 2010

Foto: Carina Österqvist

Lika? Det var ju roligt att höra!
Olga och brorsan Boriz en varm junidag.

Foto: Carina Österqvist
Jeanette jobbade på med Olgas päls under vintern 2010-2011. Allt för att jag skulle kunna ställa och meritera henne. Ett tag trodde vi att detta skulle gå om intet. I slutet av februari fick Olga opereras akut. I magen hittades en sten på 2,5 cm i dia-meter. Allting gick bra och såret på 15 stygn läkte .
Under 2 helger månadsskiftet maj-juni klarade vi av 4 utställningar och redan på den första hade vi fått kvalitetsbeteckningen excellent. Det känns alltid lika bra när man har fått den...
Från 22 maj-5 juni bodde Olga här hos oss och hon fungerar jättebra i flocken. Extra roligt tror jag det blev när brorsan Boriz också var här i början på juni; Han skulle ju också på utställning!