Molly
Foto: Carina Österqvist

 

 

 

Joydog´s Melodymaker In Silverpaws
Född 19 mars 2009
Reg.nr. S26550/2009 SS

e. Joydog´s Flash In The Night
u. Bamburs A Blaze In Dawn

Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 14 februari 2012 u.a
15 december 2010 u.a

Molly; Lill-Bjärkas lilla underverk! Vad annat kan man säga när man föds ca 8 timmar efter dom andra? Vad vi förstått är det ganska ovanligt och det kanske innebär att Molly är "ovanlig". Lilla Molly är den första svart&silver-valp som fötts på kenneln. Hur som helst; vi är så glada att vi fått en så go´ och charmig liten tjej i vårt hus!
Molly är en kopia av sin mamma Liza på många sätt och det är absolut inte till någon nackdel. Hon är kolsvart där det ska vara svart och silvrig där det ska vara silvrigt. Hon har sträv päls på i princip hela kroppen, ja ända ner på tassarna. Jag är väldigt nöjd så här långt!
Molly är en nyfiken liten dam, verkar inte rädas något. Det är ju på gott och ont då hon ibland tar lite stora risker och vi måste vara med hela tiden.


Molly 8 veckor gammal.
Foto: Carina Österqvist"Jag gillar att gosa med husse".
Foto: Carina Österqvist
Hon gillar kroppskontakt. Ligger och gosar hur länge som helst och då helst på någon av oss. Om man lägger/sätter sig på golvet så kryper hon själv upp i famnen/knät och gör det mysigt för sig.
Leka är jättekul! Hon jagar leksaker, drar och sliter. Gömmer sig i buskar, springer runt på gräsmattan och älskar att bara vara. Hur det blir när hon blir äldre får vi ju se, men hennes mamma kan ju fortfarande...
Vartefter ska vi iväg på utställningar. Det blir premiär på 4-månadersdagen på en liten tävling. Ser fram emot det med stor spänning.
Nu har Molly blivit 6 månader och hon har vuxit på sig i lagom takt. Hon är snart lika stor som mamma och jag tycker att hon har musklat på sig tillräckligt mycket. Vet inte exakt hur hög hon är, men kan tänka mig att hon just har passerat 30 cm.
Hon är för tillfället lite rädd för nya saker t.ex små barn som springer runt. Vi tränar och tränar på allt som verkar farligt till en början...
Vi har nu varit iväg på några utställningar. Det var premiär på Mollys 4-månadersdag. Hon blev uttagen som en av de 10 bästa valparna den dagen och jag blev mäkta stolt. Vi hade ju knappt gått i koppel förut... På nästa utställning blev hon BIG-1 och på den 3:e blev hon BIS-2. Kan man vara mer än nöjd? Vi ska fortsätta med några små utställ- ningar till under hösten 2009. Våren 2010 blir det lite mer på allvar!
Vårutställningarna blev det dåligt med då all tid gått till de valpar som funnits hemma. Vi planerar att komma ut på utställning igen under sommaren 2010. Riktigt var premiären blir vet jag inte ännu, men det ska bli lite resten av året.
Vi kom iväg på vår första stora utställning i augusti 2010, men då tog vi i rejält och var med på 3 stycken direkt. Hon fick släta ettor på två av dom otränad som hon var. I november var vi till Växjö och fick ytterligare en slät etta.

Spännade att titta på alla hundar när man är på utställning!
Foto: Carina Österqvist

I solen på den varma, sköna stentrappan trivs jag bra, tycker Molly.
Foto: Carina Österqvist
Vintern 2010-2011 beslutade jag mig för att det var dags för Mollys första kull. Hon blev ögonlyst u.a och sedan var det bara att leta pappa. Leta och leta förresten; jag visste vem jag ville ha och det gick ägaren med på.
I april träffade Molly pojken, tycke uppstod och i slutet på maj kunde vi konstatera att det fanns små bebisar i magen.