EbbaFoto: Carina Österqvist
Joydog´s Excellent Evening Star
Född 31 juli 2005
Reg.nr S53610/2005 S

e. Such Eech Intuch Norduch Nord V-06 Alpats Peace Maker
u. Such Bamburs Wah-WatusiMankhöjd: 34 cm
Ögonlyst: 29 november 2006
u.a

Välkommen Ebba! Efter en dramatisk valpning som slutade med kejsarsnitt fick vi en ny familjemedlem. Lilla Ebba och hennes bror Edwin hade tävling om vem som skulle komma först. Det resulterade bara i att de fastnade i varandra och ingen kom ut. Vi är glada att mor och valpar överlevde; vad annat är viktigt?
Ebba är ett riktigt yrväder. Hon är glad jämt och alla människor är värda en blöt puss. En väldigt social och trevlig hund. Älskar att vara ute i alla väder. Regnet ruskar man bara av sig och snön; den kör man som en snöplog igenom! Vi tycker att hon ser bra ut i kroppen, hon har en underbar päls med mycket svärta. Hoppas hon fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Sådant har man ju aldrig några garantier för; tyvärr.
Efter jul kommer vi att börja leta utställningar och träna upp oss i det lilla formatet. Det ska bli spännande att sätta igång, se vad andra tycker om vår lilla goding. Fram till dess får vi jobba med päls, gå i koppel, stå fint och allt annat som man behöver kunna både i och utanför ringen.1
Ebba 12 timmar gammal.
Foto: Joel ÖsterqvistMums, vad gott det är med koppel!
Foto: Mats Österqvist

Vi började med valputställningar och åkte tillsammans med Frippe; en 3 dagar yngre kille i Almas kull. Det var så roligt och de här två "tävlade" mot varandra. Ingen av dom var egentligen särskilt road av att visa upp sig, men vi gjorde så gott vi kunde!
I slutet av maj 2006 gjorde Ebba premiär på en nationell utställning. Hon var då 9 månader och hade vuxit till sig och blivit en stor dam; nästan för stor. Rent exteriört var hon inte perfekt, men hon fick sin 1:a
i kvalitets-bedömningen trots det. Psyket kan ingen klaga på; alla får hålla på med Ebba utan problem.
Ebba hann inte med fler utställningar. Av en rad olika skäl blev det så. Ett skäl var att jag umgicks med mina barn; de behövde sin mamma!

När det nu inte fungerade med utställningar bestämde jag mig för att para Ebba strax innan årsskiftet 06-07. Hon var lite ung, men det var hennes 3:e löp och hon mådde strålande hela dräktigheten. Det syntes knappt att hon var med valpar; inte ens valpningsdagen!
Hon kämpade tappert för att få ut sina valpar, men det slutade trots det med kejsarsnitt. Den första valpen låg för förlossningskanalen... Allt gick bra och alla 5 (!!) valparna överlevde. Var hade hon dom???
Mammarollen gillade hon. Det var toppen att ligga hos valparna även om hon var lite slarvig med att hålla dom rena emellanåt. Härligt att se henne ligga på rygg och så lät hon sina valpar tutta.
Vi började på lydnadskurs hösten 2007, men hann bara gå 2 gånger.
Den 13 september rymde hon trots nysatt staket. Dagen efter hittade vi henne överkörd och död på motorvägen. Sorgen var stor här hemma, saknaden hemsk. Vilken tur att vi hann få och behålla valpen Jezzie; en kopia av sin mamma!

Mamma Ebba myser med sina 5 små.
Foto: Carina Österqvist

En snöälskande Ebba njuter...
Foto: Carina Österqvist