Doris


Foto: Peter BraunerJoydog´s Delightful Lady In Ashgrey
Född 6 juli 2004
Reg.nr S52616/2004 PS
e. De-Tails Xtrem
u. Joydog´s A Touch Of Magic

Mankhöjd: 31 cm
Ögonlyst: 29 november 2006 u.a
1 december 2005 u.a

Efter lång väntan fick jag äntligen min första peppar&salt-tik och mamma till henne är Alma! Visser-ligen skulle det bli en fodertik, men det hade jag ställt in mig på redan från början.Mitt i sommaren kom hon lilla Doris; ett namn som fodervärden och jag tillsammans kommit fram till. Hon utvecklades i sin egen takt och vid 8 veckor var hon minst i kullen.
Min fodervärd hittade jag redan i februari och som av en lycklig slump bor de i Norrköping bara ca 2 mil härifrån. Vi har verkligen alla möjligheter att umgås vilket vi också gör. Den dagen det är dags för Doris att bli mamma ska hon känna sig hemma även med och hos mig.
Vid några tillfällen har Doris varit hos oss när foder-värdarna varit ute och rest. Ett alldeles utmärkt tillfälle att ha Doris här och träna på att vara en i flocken. Ibland provade hon om hon fick ta över ledarskapet i flocken, men hon lyckades aldrig...


Skön avkoppling med matte.
Foto: Peter Brauner

På språng i hemmekvarteren.
Foto: Peter Brauner
Doris är en liten, nätt tik. Det betyder dock inte att hon förstått det. Hela kvarteret där hon bor är hennes revir och där vaktar hon. Hennes lekkompis (2004) är en något yngre bullterrier som hon gladeligen sätter på plats. Enligt matte är hon en riktig kelgris och oerhört klipsk.
Våren 2005 ska Doris ut på sina första utställningar. Vi värmer upp med en liten inofficiell innan vi åker på Lilla Stockholm. Det ska bli roligt att se hur det går för henne!
Resultaten har blivit av skiftande karaktär; allt från kvalite 1 till kvalite 3! Det stora "felet" med Doris har varit hennes mörka färg. Vi tycker den mörka färgen är vacker, men enligt rasstandard är hon för sotig. Nu ska hon trimmas och trimmas så får vi se om hon blir ljusare.

Jobbet med Doris päls pågar, men det tar tid. Eftersom pälsarbetet är på lång sikt och det kom ett löp alldeles perfekt i tiden så bestämde vi att det skulle bli valpar våren 2006.
I början av mars kom så Doris första kull. Tyvärr via snitt (en valp låg fel), men allt gick superbra och Doris är en jätteduktig förstagångsmamma!
Trots att vi lade ner en massa jobb på Doris päls så blev det inte bättre; strävheten fanns men inte färgen. Vi lade utställningarna på hyllan.
Istället blev Doris mamma för andra gången i februari 2007. Den här gången gick allt strålande bra och hon fick 4 fina valpar. När 8 veckor gått flyttade Doris hem för gott; hennes fodertikstid var över och jag lämnade över ägarskapet till Marie och Peter. Tack för gott samarbete!


Två av Doris små godingar i första kullen.
Foto: Carina Österqvist

Söt? Kul att höra!
Foto: Peter Brauner


Doris valpar