Beckie

 


Foto: Jane Hagström

 

 

Impala Black Dream
Född 19 november 2007
Reg.nr. S49260/2008 S

e. Bamburs X-Pence Account
u.
Cycorn´s Black Coffee

Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 14 juni 2011 u.a
13 maj 2009 u.a

Välkommen Beckie! På Lucia-dagen 2009 hämtade vi dig på Stora Stockholm där du var med Jane i utställningsringen. Vi har väntat på att få ta hem dig och äntligen var det dags! Efter att ha haft henne ett dygn här hemma tycker jag att hon är väldigt lugn, kelig, matfrisk och lätt att ha med att göra. Det var heller inga problem att ha henne lös under första dagens skogspromenad. Skönt!
Beckie är född i Rumänien på Kennel Impala och kom till Sverige 2 juli 2008. Sedan dess har hon bott på Kennel Bamburs, men där behöver Jane minska ner på antalet hundar och jag fick förfrågan om vi kunde dela på henne. Det ville jag gärna! En ny svart tik har varit i tanken ett tag nu då jag inom kort bara har Wera kvar i den färgen.
Min första kontakt med Beckie hade jag i juni 2009 då jag såg henne som en av Janes hundar på utställningen i Norrköping. En väldigt gullig och söt liten dam tyckte jag redan då!
Beckie är öron- och svanskuperad vilket fortfar-ande är tillåtet i Rumänien. Jag tycker det är lika fint som icke-kuperade, men jag är ändå glad att vi inte kuperar längre i Sverige.
Några månader gammal nere i Rumänien.
Foto: Ioana Craciun


Beckie 2 år på Stora Stockholm 2009.
Foto: Carina Österqvist
I utställningsringarna har det gått förhållandevis bra under året. Det är Jane som haft henne med på ett antal utställningar; jag har inte hunnit ännu. På de 7 utställningar hon varit med har hon fått kvalité 1 på 5. Helt ok. Vi ska jobba på med pälsen och se om det inte kan bli ännu bättre...
Nu har Beckie varit hos oss i 3 månader och jag är nöjd med henne och hur hon lever i min flock. Molly och hon har blivit bästisar, busar och leker som bara den. Skönt att se! Hon skäller i princip ingenting och hon är väldigt kontaktsökande när det kommer vänner hit. Allt är alltså frid och fröjd!
Nu har det gått 6 månader och jag tycker bara mer och mer om den här lilla damen. Det märktes extra tydligt när hon var borta för parning en vecka. Beckie ska alltså förhoppningsvis bli mamma i sommar. Jane på kennel Bamburs har ju bestämt att ta första kullen på henne så i sommar blir det en lång tid för oss utan Beckie. Även om man vet så blir det lite jobbigt när det väl är dags. Håller tummarna för att hon blir dräktig!
Fram tills hon ska valpa jobbar jag på med pälsen. Hon ska bli svartare!!!
14 juli 2010 blev Beckie mamma till 4 svarta pojkar. De föddes hemma hos Jane och det gick så bra för förstagångsmamman! Skönt!