1

Utställningar

1

 

 

Att jag ville ställa ut visste jag redan från början och när Wera visade framfötterna blev det ju bara roligare. Tyvärr är det inte mycket som har fotograferats, men jag ska försöka göra detta så intressant som möjligt ändå. Tar inte upp alla utställningar jag varit på utan bara det som känns lite större för mig! Här nedan finns en länk som förklarar förkortningar och andra utställningsfakta.

Utställningsregler och priser

* 22 november 2009 åkte Molly, Micke och jag till Eskils-tuna och Sundbyholms travbana på en liten utställ-ning. Det var hur trångt som helst med mängder av hundar och människor. Molly var inte riktigt med på noterna i den här miljön. Mycket ljud, på golvet skulle man gå på en prasslig presenning och svansen hängde som en trasa nedåt.
Vi lyckades i alla fall kapa åt oss ett hederspris och BIR-rosetten. I gruppfinalen ville inte Molly mer och vi blev oplacerade. Inget att göra åt. Domare: Jesper Andersson
2009 års sista utställning

Molly bedöms av domaren och matte är stolt ägare.
Foto: Mikael Persson
 
Mina godingar!

2 stycken BIS-2-flickor!
Foto: Carina Österqvist
* 15 november var vi åter i ett ridhus; denna gång i Mjölby. Östergötlands Kennelklubb ordnade sin årliga valputställning med över 300 valpar anmälda! Molly blev BIR och kammade sedan hem BIG-2 platsen. Bra gjort! Domare: Patrik Cederlöf
* 11 oktober var vi i Nyköping jag och Molly. Det var en inofficiell utställning i ett kallt ridhus. Molly fick HP och sedan blev hon BIM. Domare: Patrik Cederlöf
* 5 september anordnade Kolmårdens Hundklubb en Drive-In-utställning. Förutom Wera var alla mina tikar med den här dagen; mest för att stötta klubben. Jag visade inte mina hundar själv den här gången. Min lott var att vara ringsekreterare då jag varit med och ordnat utställningen. Jezzies matte Rosita fick vara handler och springa många gånger om i ringen! Alla mina tikar fick HP och Alla HP- hundar gick direkt till final. I valpfinalen blev Molly BIS-2 och i vuxenfinalen blev Iza BIS-2. Domare: Guy Karlsson
 
* 25 juli 2009 var vi på en något annorlunda utställ-ning. Det var Blandis Östra som hade bjudit in både blandraser och rasrena till utställning på Himmelsta-lund i Norrköping. Molly räknades som minior och den gruppen vann hon. Det mysiga med Molly denna dag var att hon var så avslappnad och nyfiken på allt och alla. I BIS-finalen kammade vi noll. Domare: Bitte Luhr

En.............................avslappnad...

...Molly...........................Miniorgruppvinnaren.

Foto: Carina Österqvist och Mikael Persson

Himmelstalund


Liza................och Iza i ringen!

* 15 och 16 augusti var Iza och Liza i Norrköping samt Nyköping på stora utställningar. Det gick så där kan man väl säga. Funderar nu på om jag ska ställa ut dessa damer mer. Liza är mest tveksamt!
Foto: Kenth Fredriksson
 
Finspång 19 juli 2009 - en blöt tillställning

1............................2...........................3............................4............................5............................6
1. Väntan i tältet på vår tur.
2. Snart är det dags.
3. Domaren känner igenom Molly.
4. Två fina rosetter och stolt matte.
5. Lite värme från matte i väntan på finalen.
6. Molly travar på i finalringen; blött gräs upp till magen.

Foto: Mikael Persson
 
* 19 juli 2009 var det premiär för Molly i utställningsringen. Det var hennes 4-månadersdag och alltså den första dagen hon kunde ställas ut! Hon fick jättefin kritik och skötte sig så bra. Hon blev BIR och skulle vara med i BIS-finalen. Till min stora häpnad skulle alla valpar i samtliga åldersklasser tävla mot varandra vilket jag tycker är lite orättvist mot de minsta. Det till trots blev Molly utplockad som en av de 10 bästa. Det är jag stolt över! Jag säger att hon blev BIS-6 då!!! Det var skönt att åka hem denna dag; regnet hade formligen vräkt ner hela dagen... Domare: Sickan Beckman
* Våren 2009 hade jag ingen tik att ställa ut; alla skulle ju bli mammor! Att Iza sedan inte blev det var tråkigt, men hon var inte i päls för utställning när detta konstaterades. Det var bara att vänta på att alla skulle bli i ordning för dessa äventyr igen. Ett jättejobb med pälsar pågick så snart mammarollen var över för Iza och Liza; Jezzie skulle vi inte ställa mer då hon alltid ansågs "för stor". Lilla Molly blev trimmad 3 gånger under 2 månaders tid och vilken päls!
* Under sommaren 2008 var vi bara på 3 stora utställningar; Norrköping 31 maj och 16 augusti samt Nyköping 17 augusti. Man ska väl vara nöjd när samtliga hundar på en eller flera utställningar fått kvalité 1 och 1 t.o.m HP, men man vill ju så gärna ha mer... Tror att jag skulle behöva vara ute på fler utställningar för att få bättre resultat. Får tänka över det framöver!
 

Söderköping 1 maj 2008

1............................2...........................3............................4............................5............................6
1. Final grupp 2 med Tord-Iza, Ullacarin-Jezzie och Carina-Liza.
2. Här blir LIza 2:a i gruppfinalen.
3. Lite bus Iza och Igor emellan i väntan på parklassen.
4. Vi är så lika sååå...
5. Titta vad fint vi kan gå tillsammans!
6. Wera i veteranfinalen; pigg och glad.

Foto: Mikael Persson

 

ÖKK:s valputställning i Mjölby
11 november 2007


En mycket stolt matte med en härlig liten dam!
Iza 9 månader och Carina...något äldre.

Foto: ÖKK

* 1 maj 2008 for vi iväg till Söderköping. En kall och blåsig dag, regnet hängde i luften. Vi trängde ihop oss i mitt utställningstält och hade en värmande gemenskap i alla fall. Wera BIR-veteran, Iza BIR, Igor BIM, Jezzie BIR och Liza BIR. I gruppfinalen blev Liza glädjande nog BIG2 och i BIS-finalen veteran blev Wera BIS6. Ställde också upp i parklass med Iza och Igor. Det gick skapligt; kom 2:a. Skönt att åka hem och värma upp sig... Domare: Fredrik Rankleven
* 8 mars 2008 var vi ett helt gäng som åkte till Åtvidabergs ridhus på en liten utställning; jag, Wera, Iza, Liza, Rosita, Jezzie, Ullacarin, Tord, Igor, Johanna, Staffan och Kosmo. Resultat: Wera BIR-veteran, Iza BIR, Jezzie BIR och Igor BIM. Den det sedan gick bäst var Wera för hon hon blev BIS3-veteran! Kul! Domare: Andreas Qvist
* 11 november 2007 for jag med Iza, Jezzie och Liza på valputställning i Mjölby. Med på resan var Igor (Izas bror), Ullacarin och Tord. Det var alldeles fullt med valpar i Mjölby ridhus; över 300 stycken. Det gick väldigt bra för oss måste jag säga. Iza blev BIR och Igor BIM, Jezzie blev BIR och Liza blev BIR. Sedan var det gruppfinal och den tog Iza hem dvs. BIG1. Domare: Fredrik Steen. I finalen placerade sig Iza som BIS-R och jag var så stolt. Tänk att jag fött upp en så fin liten tjej! Finaldomare: Niklas Eriksson.
 
* 3 november 2007 var jag iväg med mina 3 tikvalpar till Växjö och den som skötte sig bäst var Jezzie. Hon blev 2:a bästa tikvalp med HP. Mycket bra med tanke på den långa väntan hon fick utstå... Domare: Philip Behan; Irland.
* 19 augusti 2007 gjorde Iza om samma bravad i Nyköping; bästa tikvalp och BIM. Domare: Karin Ögren. På samma utställning gjorde Wera debut i veteran-klassen och hon tyckte det var så roligt! Härligt att se. Döm om min förvåning när hon fick CK, placerades 3:a av tikarna och blev BIM-veteran. Så himla roligt! Domare: Alex Krasilnikoff, Danmark.
* 18 augusti 2007 var Iza på sin allra första utställning och vi bet i det stora äpplet direkt; internationell utställning i Norrköping. Iza var jätteduktig; bästa tikvalp och BIM blev resultatet. Superbra! Domare: Marina Guidetti, Italien.


Nyköping 19 augusti 2007


Ann-Marie och Pim-Pim
Domare: Karin Ögren
Carina och Iza

Foto: Paul Råsberg

 


Alma & Doris


Lilla Stockholm 26 mars 2005.
Jag och Alma till vänster; Marie, Doris och domare Hans Almgren till höger.

Foto: Peter Brauner

* 20 februari 2005 åkte jag, fodervärdar och Doris på utställning i Köping. Då hade jag haft ett längre uppehöll på grund av ändrade familjeförhållanden. En liten utställning där Doris gjorde debut. Hon blev BIR-valp och BIS6-valp. En bra början. Domare: Petra Junehall.
* 24 augusti 2002 åkte vi till Stockholm på SSPK-utställning. Alma blev åter BIR och skulle vara med i BIS-finalen. Väl där var det en hund som fösökte sno "hennes" köttbulle i ringen; Alma blev arg och troligen blev det ett minus för henne. BIS6-valp är ändå bra tycker jag. Domare: Sarah Hattrell-Brown,England.
* 18 augusti 2002 blev det samma resultat för Alma och då i Nyköping; HP och BIR-valp. Domare: Moa Persson
 
* 17 augusti 2002 var Alma med som valp på sin första större utställning; Norrköping. Hon fick HP och blev BIR-valp. Domare: Anders Lyrholm.
* 1 juni 2002 var Wera på utställning i Drammen, Norge där vi hoppades att hon skulle fått ett norskt CERT och därmed blivit Norsk utställningschampion. Nu gick inte det vägen, men resan var trevlig ändå. Norge är ett så vackert land!
* 26 maj 2002 åkte samma gäng till Katrineholm. Wera blev BIR och Alma BIR-valp och BIS-R-valp. Domare: Sickan Beckman. Det roligaste var dock att Jens lyckades vinna Barn med hund igen. Han visade Wera på ett utmärkt sätt!
* 25 maj 2002 var jag, Jens, Wera och Alma på Kolmårdens lilla utställning. Den senare var med för första gången. Wera blev BIR och Alma blev BIR-valp och BIS4-valp. Bra! Domare: Sickan Beckman.
* 25 augusti 2001 var och är en stor dag för Wera och mig. Vi var på en officiell utställning i Stockholm anordnad av SSPK. Där placerade sig Wera 3:a efter 2 championtikar vilket innebar att hon fick sitt 3:e CERT och blev CHAMPION. Lycka stavas det! Domare: Peter van Montfort, Holland.


Svensk utställningschampion


"Wera"
Such Bamburs Wah-Watusi
Uppf. Jane Hagström, Kennel Bamburs
Äg. Carina Österqvist, Kennel Joydog´s

Foto: & Carina Österqvist

 

Barn med hund x 2


Kolmården 1:a................Laxå 2:a
Foto: Carina Österqvist
* 11 augusti 2001 var jag till Askersund på en nationell utställning och där lyckades vi med bedriften att få ett andra CERT och att bli BIM. Domare: Jahn Stääv. Stolt matte så klart!
* 28 juli 2001 åkte jag och Jens iväg över 2 dagar och i Laxå; liten uppvärmningsutställning, blev Wera BIR, BIG1 och BIS6. Domare: Ola Ståhlberg. Även här tävlade Jens och blev 2:a i Barn med hund. De gör det så bra!
* 20 maj 2001 var det en liten klubbutställning i Kolmården där Wera blev BIR och BIG2. Domare: Per Klasson. Där anordnades också Barn med hund och den vann Jens tillsammans med Wera. Gissa om han var stolt då!
 
* 14 april 2001 var det dags för en stor, internationell utställning i Stockholm. Wera förärades placeringen 4:e bästa tik och CACIB-R. Domare: Ulla Eriksson. Vi fick också delta i avelsgruppsfinalen och det var spännande. Att gå lika med 5 hundar är en konst. Gruppen blev i alla fall BIS-R.
* 7 januari 2001; Köping BIR och BIG-R. Domare: Ann-Christin Sultan.
* 10 september 2000 ; Norrköping BIR, BIG1 och BIS3. Domare: Carina Sandell-Widin
* 2 september 2000; Tranås BIR och BIG1. Domare: Ann Giestedt.
* 20 augusti 2000 var vi på en stor, internationell utställning i Nyköping och då fick Wera sitt första CERT av Domare: Marija Kavcic, Slovenien. Hur stolt var man inte då?
* 21 juli 2000 var Wera, Joel och jag på Gränna-specialen; en liten inofficiell utställning. En gråmulen dag som blev en glädjens dag för mig. Och Joel så klart. Domare Lars Hjorthed blev sååå förtjust i Wera och dömde fram henne till BIR, BIG1 och BIS3. Det var en häftig upplevelse!

Avelsgrupp BIS-RJane: Be Bamburs Sunshine VD Spikke (Weras mor)
Anita: Bamburs Enjoy And Get It On (Irma; halvsyster)
Carina: Bamburs Wah-Watusi (Wera)
Rosita: Bamburs Jumpin´Jack Flash (Kim; Weras bror)
Mia: Bamburs Movin´And Grovin´(Melvin; Weras bror)

Foto: