1

Trimkurser och andra kurser

1

 

Innan-valpen-kommer-kurs

Jag kommer att ha 1 kurs innan mina valpar kommer hösten 2011. Alla som går i tankar att köpa en dvärgschnauzer hos mig eller på någon annan kennel är välkomna på denna kurs. Var man köper sin hund har ingen betydelse tycker jag. Det viktiga är att Ni och hundarna kommer att må bra tillsammans!

I kursen ingår kurshäfte och fika.
Pris: 200:-/person; 300:-/par; 50:-/barn (t.o.m 17 år)

Anmälan senast 1 vecka innan kurs.
011-392983 eller 0731-547516
Ps. Ring efter klockan 10 då jag kör tidning på nätterna!

Kursdatum

Söndag den 9 oktober 2011 kl. 9-13


Välkomna!

Trimkurser

2-dagarskurs över en helg; lördag 9.00- söndag 15.00. Alla moment förklaras, visas och genomförs under helgen. 2 fika, 2 luncher, 1 middag, 1 frukost, 1 övernattning samt kurshäfte ingår.
Max 3 deltagare.
1500:-/person; 1750:-/par


Privatkurs över 1 dag 9.00- 16.00.
Alla moment förklaras, visas och genomförs under dagen. 1 fika, 1 lunch, 1 middag samt kurshäfte ingår.
1000:-/person; 1250:-/par

Anmälan senast 1 vecka innan kurs.
011-392983 eller 0731-547516
Ps. Ring efter klockan 10 då jag kör tidning på nätterna!

Kursdatum

Privatkurs söndag 23 oktober 2011: Bokad!
Privatkurs söndag 30 oktober 2011:
Privatkurs söndag 20 november 2011:
Privatkurs söndag 27 november 2011:
Privatkurs söndag 4 december 2011:
Privatkurs söndag 11 december 2011:

Obs! Detta är en preliminär planering!
20 mars 2010 kom den andra av kurserna. Den skulle egentligen ha varit 20 februari, men då tog sig ingen hit pga snöstorm. Som tur var gick det bättre idag. Vi var inte så många idag heller. Mycket beror på att en del står så långt ner på väntelistan att de vill avvakta om de får någon valp härifrån. Det kan jag förstå! Vi hade i alla fall precis lika trevligt idag som på förra kursen.
23 januari 2010 hade jag den första av vårens 2 "innan-valpen-kommer-kurser". Deltagare var 3 familjer som hoppas på en valp i vår. Vi skulle ha varit fler, men några har fått avböja sitt valpköp pga sjukdom. Vad gör vi då? Jo, vi går igenom allt man bör tänka på innan man kommer och hämtar hem sin lilla valp. Om man förberett både det praktiska och regler som familjen ska ha när valpen väl är där så undviker man konflikter i familjen... hoppas jag. Vi pratar också pälsvård eftersom det är en del av schnauzer-livet.


Anita och Celliy efter avslutad kurs!
Foto: Carina Österqvist

Dagen efter dvs söndagen den 25 oktober var det dags igen! Då kom Anita, hennes man Mattias och tiken Celliy ända nerifrån Åsheda i Småland för att lära sig trimning. Deras trimmare slutade plötsligt och vad gör man då? Försöker själv genom att lära sig.
Vi gick igenom alla moment enligt det schema som jag lagt upp för mina kurser. Anita fick rycka mycket päls då Celliy var väldigt långhårig. Hon blev ganska tunn i pälsen, men inte naken.
Även idag var det karlspaderbulle till kaffet och tänk vad kaffe kan vara gott och upp-piggande (tycker jag i alla fall)!
Klippmaskinen tyckte Anita var riktigt läskig, så husse skulle kanske ta det momentet när de gjorde det hemma sedan. Med gemensamma "krafter" fixade vi det och lunchen kom ut serverad av min dotter Julia (som för övrigt hjälpte till dagen innan också). Även idag blev det paj; ost- och skinkpaj, vegetarisk paj samt sallad och dryck.
Putsningsdags och här kände sig Anita lite säkrare. Att jobba med sax kändes bättre. Ingen stress idag heller så vid 16-tiden var det klart och då satte vi oss vid dukat bord och åt middag: fiskgratäng, sallad och dryck.
Tre trötta hade nu en lång resa hem, men resultatet var till belåtenhet. Det är viktigast! Tack för alla hälso- och mattips; Anita!

 


Lördagen den 24 oktober var det dags för privatkurs igen. Maria Ibrevik och Uffe kom från Tranås för att tillbringa en dag i trimmet. Uffe; som är Mollys bror, trimmades innan han åkte hem 15 veckor gammal och nu var det dags igen. Maria ville lära sig detta själv och hon hade t.o.m redan skaffat sig en klippmaskin!
Vi började med ullskrapandet och övergick sedan till strippingen. Uffe lät tålmodigt matte hålla på och tycktes inte ha något emot det hela.
Dags för fika med karlspaderbulle! Skönt att vila händer och armar lite samt kisse-paus för Uffe.
Nu var det dags för klippmaskinen; det som de flesta verkar vara oroliga för. Håller man bara rätt så är det inget farligt! Det enda ställe som jag varnar extra för är öronen. Där kan det bli blodvite om man tänker fel. Det var inga problem vare sig för Maria eller Uffe!
Lunchdags: Tacopaj, sallad och citrondricka. Smakade väldigt bra så där mitt på dagen.
Efter lunchen tog finliret vid. Det är då man kammar och putsar med saxarna; vanlig sax och effileringssax. Den här delen av kursen får ta den tid det tar. Maria i det här fallet ska bli nöjd och slippa stressa sig klar. Efter ett par timmar var Uffe klar och nu blev det middag innan hemresan började. Idag bjöds det på lasagne och sallad. Tack för en trevlig dag!


Maria jobbar på med Uffe...

... och här är han klar!

Foto: Carina Österqvist
 


Lördagen den 3 oktober 2009 hade jag min tredje privatkurs i trimning. Pernilla Nässelblad och hennes svarta dvärg-schnauzer Zigge var här för att lära sig trim- och klippningskonsten. Vi började klockan 9 med de första, förbere-dande momenten bl.a ta bort en massa underull.
Efter det fortsatte vi med själva strippingen dvs rycka bort gammal och lång päls. Wera som visningshund var snart klar och sedan fortsatte vi med Zigge. Han var inte lika medgörlig som Wera på vissa partier, men skam den som ger sig. Efter det tog vi en fika; kaffe och mandarin. Målen blir lite annorlunda då man har en allergiker på kurs...
När fikat var avklarat var det dags för klippningsmaskinen. Hur håller man maskinen? Var använder man detta skär? Sa du medhårs eller mothårs? Frågorna är många, men de får svar!
Lunch: Sallad med fralla och måltidsdryck.
Lite rastning av hundar innan sista passet: finliret med saxen/saxarna. Steg för steg visade jag på Wera och sedan tog vi och gjorde Zigge klar. Ca 15.30 var Zigge klar och Pernilla "färdig". Vi avslutade med middag i köket: Ugns-gratinerad fläskfilé, klyftpotatis och sallad. Med mat i magen åkte Pernilla nöjd och belåten hem till Söderköping och jag önskar henne lycka till med friserandet framöver!
Inga-Lill och Gibson i full aktion!

En trött visningshund...

Foto: Carina Österqvist

Fredagen 10 juli 2009 var det dags för privatkurs nummer två. Inga-Lill Blomberg och hennes Gibson; svart&silverhane ville lära sig lite om underhålls-trimning.
För att hinna med startade vi kl 9 och då Gibson inte var i något större trimningsbehov fick Inga-Lill jobba med Wera som verkligen var i behov av detsamma! Att ha en sådan snäll visningshund är guld värt!
När plockningen var klar tog vi fika; kaffe och wiener-bröd, och hundarna fick kissepaus...
Nästa steg; klippmaskin. Inte det enklaste, men med vägledning och kom-ihåg-noteringar i kurshäftet blev både Wera och Gibson klippta.
Lunch: Soppa, smörgås och dryck. Smakade gott!
Hela eftermiddagen ägnas sedan åt saxklippningen och är man ovan tar det lite tid. Vid 16-tiden var vi klara och då blev det lite middag som belöning: potatis- och kasslergratäng, sallad och dryck. Trötta och glada åkte sedan kursdeltagarna hem till resten av familjen i Linköping.
  

Lördagen den 21 februari 2009 hade jag min första Innan-valpen-kommer-kurs. Till den kursen hade jag bjudit in alla dom som stod på min väntelista för att köpa valp. Det kom 11 vuxna och 2 barn till kursen!!! Jag blev så glad att detta föll i god jord.
Ett litet häfte som jag gjort låg till grund för det vi gick igenom och pratade om. Har man aldrig haft hund förut finns det en hel del frågor som man kan få svar på här. Dessutom får man resonera med andra blivande hundägare om vad man bör tänka på. En del har eller har haft hund förut och då finns det erfarenheter att dela med sig av.
Här handlade det ju specifikt om dvärgschnauzer och då pratar man om vad den behöver så klart! Som exempel kan sägas rumsrenhet, fostran, bilåkning, pälsvård m.m.
Vi hade en mycket trevlig förmiddag med många härliga diskussioner och fika.