Trimstugan


Välkomna till min trimstuga!

Jag vardagsklipper och vardagstrimmar alla raser, men är specialist på schnauzer-raserna.

Öppettider:
Tisdag 10-18 tidsbokning
Onsdag 10-17 tidsbokning, 17-19 Kloklippning tidsbokning
Torsdag 10-18 tidsbokning

Ring och boka tid!
011-392983 eller 0731-547516

Ps. Ring efter klockan 10 då jag kör tidning på nätterna!

 

Prislista

Trimning stor hund fr. 600:-

Trimning liten hund 500:-

Klippning stor hund fr. 500:-

Klippning liten hund 400:-

Utställningsklippning/finputsning 300:-

Pälsvård (borstning, kamning) 200:-

Kloklippning 75:-
(klippkort 10:e gången gratis)

Trimkurser - dvärgschnauzer

2-dagarskurs över en helg; lördag 9.00 - söndag 15.00. Alla moment förklaras, visas och genomförs under helgen. 2 fika, 2 luncher, 1 middag, 1 frukost, 1 övernattning samt kurshäfte ingår.
Max 3 deltagare
1500:-/person; 1750:-/par

Privatkurs över 1 dag 9.00 - 16.00. Alla moment förklaras, visas och genomförs under dagen. 1 fika, 1 lunch, 1 middag samt kurshäfte ingår.
1000:-/person; 1250:-/par

Anmälan senast 1 vecka innan kurs.
011-392983 eller 0731-547516

Kursdatum

Privatkurs söndag 23 oktober 2011: Bokad!
Privatkurs söndag 30 oktober 2011:
Privatkurs söndag 20 november 2011:
Privatkurs söndag 27 november 2011:
Privatkurs söndag 4 december 2011:
Privatkurs söndag 11 december 2011:

Obs! Detta är en preliminär planering!


Historian om trimstugan
läs nerifrån och upp...

*Den 6 oktober 2010 kunde jag äntligen börja bära ut saker till andra rummet. Den lilla butiken på nätet har fått sitt lager ute i mitt trim. Känns jättebra att ha det där tillsammans med allt annat som har med hundarna att göra. Ännu återstår en del, men nu ser man hur det gestaltar sig.
Inre delen av rummet kommer att fyllas med mina hundsaker; tält, burar, koppel, reservtäcken... allt man kan tänka sig. Skönt att samla även sån´t på ett ställe.

Entrén till inre rummet.

Hyllan på plats.............Rumsdelande draperi.

Foto: Carina Österqvist


Listarbete runt fönster.....Hyllor till tidningar.
Foto: Carina Österqvist

*I augusti-september hann jag inte så mycket då jag var fullt upptagen med en valpkull, men när de flyttat den 24/9 satte jag fart igen. Det sågades, målades och spikades lister. Vi var till IKEA och köpte några hyllor till alla hundtidningar det blivit genom åren...

*I mitten på juli var det klart och det blev golvläggning. Eftersom min sambo var borta närmare 12 timmar/dygn bad jag Kentha om hjälp. Efter några timmars arbete en eftermiddag var det klart och vad fint det blev. Jag fortsatte måla; nu fönsterkarmar.

*Sommaren 2010 kunde jag fortsätta med det inre rummet. Det sista av väven kom upp på väggarna och så var det bara att börja måla.

*Sista veckan i oktober 2009 började vi sätta väv på väggarna i det inre rummet. Tyvärr tog både lim och väv slut och vi fick göra ett uppehåll tills nytt kunde inhandlas. Ibland räcker inte ekonomin till fullt ut!

*Efter några veckors regnande kunde vi isolera under det nya taket. Jag eller Micke kröp under takstolarna och lade isoleringen på plats. Gissa om det var skönt med en dusch efteråt! Det kliade så man trodde man skulle bli tokig... Svårt att undvika att få eländet på sig när man var tvungen att åla i det...

*När det var klart var det dags att lägga på plåttaket som behövde vara på plats innan vintern. Under några dagar i september kröp och klättrade Micke och jag omkring på tak och stegar för att få det på plats. Trots att man inte är höjdrädd så är det läskigt att sitta, krypa och ibland ligga med näsan nedåt på den höjden... Den 25 september var taket klart. Hurra!
Samtidigt med taket fixade jag spacklingen i det inre rummet. Skönt att ha kommit så långt där också!

*Trots den varma hösten var det dags att dra in elen i trimmet nu. 8-10 september jobbades det för fullt för att få allt att fungera. Efter mycket om och men hade jag till slut ljus i "mitt hus".

Takläggning! Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Kablar till elcentralen.

Elen på väg ut i trimstugan.

Foto: Carina Österqvist


Golvspån sågas och läggs....................Panel spikas.
Foto: Carina Österqvist
*10 augusti gjordes ett ryck igen. Golvspån och panel
sattes på plats för att jag sedan skulle kunna spackla
väggarna som blivit gipsade.

*Den 21 juli började vi med taket. Det som såg ut att bli ett jättejobb blev inte det då fuktskadan var betydligt mindre än befarat. Skönt att något går rätt väg någon gång. Detta innebar att taket var klart redan dagen därpå dvs 22 juli! Till hjälp med takarbetet hade jag min sambo Micke och kompisen Kenth.Efter regn..........................kommer solsken. Klart!

Bort med gammalt och dåligt och på med nya takstolar......... Luftkonditionering?

Foto: Carina Österqvist


*Efter midsommar kom det fina vädret och då gjorde jag ett ryck med lite målning igen. Skulle vara roligt om jag kunde få trimrummet helt klart. I juli hoppas vi komma igång med att byta tak och få det inre rummet klart. Ser fram emot det!

*Juni 2009: Drygt 2 månader har gått och verksamheten rullar på. Kunderna strömmar till och några nya per månad dyker det upp. Det finns plats för fler nya!!! Jag är jättenöjd så här långt!


*1 april 2009: Idag har jag haft
min första arbetsdag i min trimstuga. Det har gått jättebra med hundar och kunder. Tycker det blivit så fint i stugan och bättre kommer det ju bli. Tänk att det gick på 1½ vecka... Nu ikväll är jag så trött. Allt bara släpper och man kan andas ut. I morgon är det nya friska tag igen!Ett fungerande trim med en del detaljer kvar att färdigställa.
Foto: Carina ÖsterqvistHål för ventil......Färdigt golv..........Lister

Golvspån först.............Laminat sedan.
Foto: Carina Österqvist

*Idag är det 31 mars och jag har jobbat som en galning för att få det så färdigt som det går i nuläget. På morgonen for jag iväg och köpte lister till golv tak , foder till dörr och fönster. Tyvärr har jag inte hunnit måla dom, men det får gå ändå. Sedan har jag sågat och spikat mest hela dagen. Sambon Micke har kört skräp och städat upp både i och utanför. Under kvällen har jag torkat golv och burit ut de viktigaste sakerna som trimbordet exempelvis. Här inne har jag klippt till gardiner och draperi som jag ska sy i morgon bitti. Vill gärna ha draperiet på plats eftersom det inre rummet ser ut som ett bombnedslag. Det blir så fint och jag är så nöjd.
Så här långt vill jag tacka Jens med kranbilen, grannen Johan, kompisen Kenth och sist men inte minst min sambo Micke. Utan er hade det inte gått!

*30 mars: Man kan väl lugnt säga att det går undan i svängarna. Idag har hela golvet blivit färdigt och det blev så fint! Vilka gulliga hjälpande händer jag har! Undrar om de förstår hur tacksam jag är? Jag börjar faktiskt se ett slut på renoveringen i detta rum, men den andra halvan återstår tyvärr... Jag kan i alla fall börja använda min lokal på onsdag. Härligt!Påbörjad schablonmålning............................och färdig!

Taket klart!..............Upp med glasfiberväv.........................Målningen klar!
Foto: Carina Österqvist


*27-29 mars blev det väv på väggarna, vitmålat och en målad bård som pricken över i!
Idag, torsdag 26 mars har spackel slipats och innertaket har kommit på plats. Det blir så fint och jag blir så nöjd. Tänk att det kan gå med så´n fart när det behövs!

*25 mars har det inte hänt mycket. Vi har varit och inhandlat lite material som fattades, firat en födelsedag och jag har spacklat färdigt. Skönt med en vilodag kan man säga!Den stora överraskningen...suck!........Kenth sätter gips................Spacklingen halvvägs färdig.
Foto: Carina Österqvist

*24 mars revs det sista ut och jag var och inhandlade gips till väggarna och laminat till golvet. Innan dagen var slut hade det upptäckts en rejäl fuktskada i bortre änden av vagnen så det rummet gör vi i ordning när det blir varmare. Då ska även taket göras om. Trimrummet blev färdiggipsat och nästan färdigspacklat.

*23 mars började vi riva ut det gamla och fula ur vagnen. Det var en hel del saker som skulle bort och inne i mitt hus står det nu saker både här och där tills vidare. Panelen till taket sågades upp i de längder som den ska ha och sedan låg jag på alla fyra och laserade den hela kvällen. Ville ha det gjort.

*Under hösten 2008 bestämde jag mig för att öppna ett eget hundtrim här hemma. Vad kunde passa bättre till det än en gammal manskapsvagn som ändå stod på tomten. Den stod lite dumt så vi tog att till att börja med flytta på den till ett bättre läge. Med hjälp av en kranbil lyftes vagnen på plats 22 mars 2009. Lyftet var ju ändå bara början...

Det stora vagnlyftet!
Foto: Carina Österqvist