Om Kenneln

4
Lill-Bjärka en härlig sommardag.
Foto: Carina Österqvist
Kennel Joydog´s är en liten familjekennel. I tanken föddes den kanske redan den dag jag fick köpa den tänkta avelstiken Wera från Kennel Bambur´s 2000. När lyckade utställningsresultat kom blev tankarna verklighet under hösten 2001. I januari följande år föddes den allra första kullen och på den vägen är det.
Kenneln ligger i Kolmården 2 mil norr om Norrköping. Trots att jag har E4:an nära bor jag näst intill i skogen. Det finns en stor tomt att rusa av sig på och ett stort hus att bo i. Skogen är som ett andra hem och där tillbringas mycket tid, en ypperlig plats för lydnadsträning och avkoppling.

Idag består kenneln av Iza (5 år), Beckie (4 år), Molly (2 år), Olga (1 år), Qulan (1 år), Rayah 8 månader och Sindy 6 månader. Beckie samäger jag med Jane Hagström, kennel Bamburs. Det innebär att hon ska bli mamma hemma hos Jane i Länna 2 gånger innan hon blir min. Beckie fick sin första kull där juli 2010. Olga, Qulan, Rayah och Sindy är fodertikar. Olga bor hos fodervärden Jeanette på Öland. Qulan bor hos sin fodervärd Görel i Svärtinge utanför Norrköping. Rayah bor hos sina fodervärdar Kerstin och Bengt i Norrtälje. Sindy bor hos sin fodervärd Rosita i Krokek där även Jezzie bor. Olga, Qulan, Rayah och Sindy kommer också att bo lite hos oss med jämna mellanrum.
Hundarna är hela familjens kelgrisar och de saknar aldrig sällskap. Det är viktigt att vi har tid med de hundar som bor hemma.
För mig är det viktigt att hundarna har ett rastypiskt utseende men det är inte det viktigaste. Att få fram mentalt stabila hundar är åndå det centrala. Hundar som fungerar i alla miljöer och blir till en sann glädje för ägaren.


Avkoppling en skön sommardag!
Liza, Iza och Molly.
Foto: Carina Österqvist
1

Åh, vad det är härligt med snö!
Foto: Carina Österqvist

Hittills har jag haft 1-3 kullar per år och det har känts alldeles lagom. Jag ägnar mycket tid till valparna för att de ska bli precis så sociala som jag vill och risken är stor att man tappar bort det engagemanget om det blir för många kullar. Den risken vill jag inte ta! Framtiden får utvisa om det ökas på vartefter, men troligen blir det ingen större förändring.
Valparna tillbringar sina 8 första veckor i livet i valprummet som ligger några meter från köket. På det sättet är det alltid liv och rörelse omkring dom. Inga ljudkänsliga hundar här inte! Eftersom jag har tonårsbarn blir det också en strid ström av ungdomar i huset. De första 3 veckorna är det dock lugn som råder i "barnkammaren".

Hos mig finns inga utställningskrav när man köper valp utan det som är viktigt är att hunden får ett kärleksfullt hem och att man förstår vad det är för typ av hund man köper.
Välkomna att höra av er! Här får du alltid ett trevligt bemötande och förhoppningsvis svar på alla frågor du kan tänkas ha.
Carina

2
Jag och Ebba.
Foto: Peter Ekeström